… Žiga Macedoni

Obožujem naravo v vseh oblikah, nadmorskih višinah in letnih časih. Rad tudi kako zapojem … in to na ves glas!

Zgornji citat verjetno zajema vse, o čemer pišem tukaj na teh straneh, a se morda vseeno spodobi, da se malo bolj podrobno predstavim, če ne drugega, vsaj po imenu. Torej… sem Žiga Macedoni in rad spoznavam nove ljudi, ob čemer mi le-ti slej ko prej zastavijo eno in isto vprašanje: “Daj povej, česa v življenju ti NISI počel?” 

Res je, v življenju sem počel oz. počnem ali pa vsaj poskušam početi mnogo stvari in nekatere se med seboj tudi zelo izključujejo, kot je na primer petkovo pitje odličnega domačega piva v še bolj odlični družbi ter vstajanje sredi noči, da ujamem sončni vzhod bodisi na nekem vršacu ali pa na windsurf deski.

V prostem času tečem malo manj kot Dušan Mravlje, kolesarim, da bi nekoč prehitel Rogljiča, hribolazim in odkrivam poti, po katerih potem včasih koga peljem (no worries… imam licenco za to), plezam brez ambicij, da bi kdaj zlezel 9b+, windsurfam v želji narediti ta jeb… “frontloop” (ki je by the way baje čist u izi trik) in nenazadnje včasih smučam hit, včasih pa počas. Igram kitaro in sestavljam (ne boste verjeli) celo tretjino akustičnega tria z imenom Jameson Band, ki je najboljši bend med bendi, ki fušajo. Kadar ničesar od zgornjega ne počnem, mi je dolgčas in če je dan, grem kosit travo, če je večer skličem bando za tarok, od vsega najraje pa pečem čevape oz na kakršenkoli način skrbim za ogenj v ali nad katerim se cmari meso. Ja brez mesa in piva v mojem življenju pač ne gre.

Aja, kaj pa delam za ljubi kruhek? Programiram. Več o mojem delu si lahko prebereš na strani www.vorkum.si. Pa nisem hodil na FRI, po izobrazbi sem obramboslovec in ne, ne programiram ponoči, ampak se kar lepo držim vsakdanjega urnika. Vse se da če se hoče.

Kar pa sem v resnici hotel povedati s tem “malo daljšim kratkim opisom” je to, da so pred mano vedno novi izzivi, brez katerih si ne predstavljam svojega vsakdana in dokler bodo ti obstajali, bom obstajal tudi jaz. Saj veste, kako je rekel legendarni Nejc Zaplotnik: “Ko dosežeš cilj, si prazen.”